Vegetarische lasagne
Ingrediënten: 1 grote courgette, 2 verse tomaten in fijne schijven gesneden, 1 potje bieslook, 1 pak verse lasagneblaadjes 250 gr, 2 bokalen tomatensaus met aubergines (salsa alla Norma) van Tudia 350 ml, 1 bokaaltje tapenade van gedroogde tomaten, 1 bokaal tomatensaus 580 ml van Tudia (salsa in bottiglia), 2 dl room, 2 vlootjes zachte natuurlijke geitenkaas (type chavroux of van de geitenboerderij).
Werkwijze:Vermeng de geitenkaas met de room in een kom. Hak de bieslook fijn en snijd de rauwe courgette met dunschiller in linten.
Leg achtereenvolgens volgende laagjes in een ovenschotel:
Tomatensaus- blaadje lasagne- tomatensaus met aubergines- blaadje lasagne- geitenkaasroommix + bieslook- blaadje lasagne- tomatensaus met aubergines- courgettelinten- blaadje lasagne- geitenkaasroommix + bieslook- blaadje lasagne- verse sneden tomaat genappeerd met tapenade van gedroogde tomaatjes- tomatensaus.
Bestrooi de lasagne met gemalen parmigiano of aandere gratineerkaas en bak 30 minuten in een oven van 200 graden.