Skip to content
Recepten

Polpette van tonijn

4 personen

Polpette van tonijn

Ingrediënten: 225 g bloemige aardappels, 185 g tonijn in olijfolie van Anfosso, 1 teen verse look, 1 ei losgeklopt,

2 eetlepels gehakte peterselie, 1 scheutje olie van  peperoncino of een snuifje “arrabbiata-kruiden”, olijfolie om te frituren en bakken van Anfosso, fijngehakte crostini.

Werkwijze:

 Kook de aardappelen net zacht in licht gezouten water.Giet ze af, laat ze een beetje afkoelen.

Schil ze en pureer ze goed.

Laat de tonijn uitlekken, doe hem bij de aardappelpuree samen met de fijngeperste look, het ei, de peterselie, de olie van peperoncino, wat zout en peper.

Meng goed, dek af en laat in de koelkast stevig worden.

Giet zoveel olie in een pan met antibaklaag dat de bodem goed bedekt is.

Maak van de puree kleine balletjes, rol ze door de fijngehakte crostini en doe ze in de hete olie.Draai ze voorzichtig om als ze krokant zijn zodat ze door en door gaar worden.

Leg ze op een bord bedekt met keukenpapier om de overtollige olie kwijt te raken.

Strooi er nog wat zout over en  pers er wat citroensap over voor de liefhebbers!

Wijntip: Polvanera Spumante Bianco Brut IGT Puglia

DSC1158 1 scaled