Skip to content
Recepten

Penne met mosselen

4 personen

Penne met mosselen

Ingrediënten: 1 ajuin, 2 teentjes look, 1 koffielepel tapenade van peperoncino, olijfolie extra vierge, 2 tomaten in blokjes gesneden (brunoise), 500 gr penne met de kiem van de graankorrel, 1 kg mosselen, selder, witte wijn, fijngesneden platte peterselie.

Werkwijze: Was de mosselen en maak ze klaar met fijngesneden selder en witte wijn. Stoof ondertussen in een brede pan (of wokpan) de fijngesneden ajuin en look aan in een flinke scheut olijfolie. Doe er een lepel tapenade van peperoncino bij en zet de pan op een heel zacht vuur. Kook de penne beetgaar. Als de mosselen klaar zijn haal je ze uit de schelp en voeg je ze toe aan de brede pan. Vermeng.

Giet de beetgare penne af en hou een beetje kookvocht over in de pot. Spoel de penne 2 seconden onder koud water. Voeg ze samen met het beetje kookvocht toe aan de mossels. Vermeng alles voorzichtig onder elkaar, ook de fijngesneden peterselie.

Verdeel de penne over de 4 borden en garneer met de brunoise van tomaat.

Wijntip: Eulalia bio , vermentino-sauvignon van het wijnhuis Podere Spazzavento