Skip to content
Recepten

Penne met langoustines

4 personen

Penne met langoustines

Ingrediënten: 500 gr penne met de kiem van de graankorrel, olijfolie extra vierge, 2 dl room, verse look en peterselie, 6 verse langoustines of 8 gekookte langoustinestaartjes per persoon, 1 glas droge witte wijn.

Werkwijze: Snijd de look fijn en hak de peterselie. Snijd de langoustines overlangs in twee. Kook de penne in veel water met wat zout beetgaar. Ondertussen fruit je de gesneden look even aan in een brede pan met olijfolie. Voeg er de langoustines aan toe en bak kort maar krachtig. Blus met een glas witte wijn. Laat even inkoken en voeg er de room aan toe.

Ondertussen zijn de penne beetgaar, giet ze af, 2 seconden spoelen onder koud water en toevoegen aan de pan.

Meng alles goed onder elkaar en voeg als laatste de fijngehakte peterselie eraan toe.

Verdeel over de borden en werk af met een takje peterselie.

Wijntip: Soave superiore DOCG wijnhuis Villa Canestrari.