Skip to content
Recepten

Groene asperges met parmigiano reggiano en balsamico van 12 jaar oud.

4 personen

Groene asperges met parmigiano reggiano en balsamico van 12 jaar oud.

Ingrediënten: 4 groene asperges per persoon, een stuk parmigiano reggiano van 24 maand, balsamico Acetaia Bellei van 12 jaar oud.

Werkwijze: Schil vooral de achterste stukken van de asperges zodat er geen draadje meer blijft steken wanneer je een stuk van het achterste deel snijdt. Kook de asperges beetgaar in veel water met het sap van een halve citroen. Afgieten en schrikken onder koud water.

Schik de asperges in een ovenschotel met een beetje olijfolie extra vierge en schaaf er hele fijne sneetjes parmigiano reggiano over ( eventueel met behulp van een truffelschaaf). Zet de schaal een tiental minuten in de oven van 180°.

Dresseer 4 asperges per bord en nappeer met druppeltjes oude balsamico.

Dit is een heerlijke “primo” in Italië!

Wijntip: Vermentino Toscano van Antonio Camillo