Skip to content
Recepten

Eitje gegaard op lage temperatuur met truffel.

4 personen

Eitje gegaard op lage temperatuur met truffel.

Ingrediënten: 1 vers eitje per persoon, 150 gr verse oesterzwammen, 150 gr verse shitake, truffelzout, truffelsmeerpasta of crème van parmesan met truffel, fijne olijfolie extra vierge, verse truffel, truffelschaaf.

Werkwijze: Schik de eitjes op een schaal met gaatjes van je stoomoven.

Stel de oven in: 1u 30 minuten op 65 graden.

Als je geen stoomoven hebt kun je de eitjes pocheren.

Ondertussen snijd je de oesterzwammen in reepjes en de shitake in twee.

Bak de champignons in de olijfolie en warm het truffelsausje wat op in een beetje bouillon (halve hoeveelheid bouillon van het bokaaltje). 2 verschillende pannen.

Verwarm de borden.

Doe een lepel truffelsaus op de bodem van het bord.

Pel het bovenste stukje van de eitjes en giet het eitje uit op de saus in het bord.

Kruid met peper en truffelzout.

Schik de gebakken champignons erover en schaaf er rijkelijk verse truffel over.

Werk af met nog een paar druppeltjes truffelsaus.

Wijntip: Polvanera Bianco Minutolo IGT Puglia BIO