Skip to content
Recepten

Duo van carpaccio van rundsvlees

2 personen

Duo van carpaccio van rundsvlees

Ingrediënten als voorgerecht: 8 hele fijne sneetjes vers rundsvlees (vragen bij uw slager), olijfolie extra vierge bio van Podere Spazzavento, een stuk parmigiano reggiano van 24 maand gerijpt, een truffelschaaf, fleur de sel, 3 gr verse truffel per persoon, oude balsamico.

Werkwijze: neem een grote platte schaal en bedek de bodem met een fijn laagje olijfolie extra vierge. Schik er de sneetjes carpaccio van rundsvlees op en kruid ze met wat peper van de molen en de fleur de sel. Draai de sneetjes om zodat de beide kanten van olijfolie voorzien zijn en kruid de andere zijde op dezelfde manier. Sprenkel er eventueel nog wat olijfolie over.

Schik nu de sneetjes carpaccio op de individuele borden, 4 sneetjes per bord. Garneer linkerkant met een paar druppels oude balsamico en de rechterkant met fijn geschilferde of geraspte verse truffel. Garneer met de parmigiano reggiano. Als je schilfert met de truffelschaaf bekom je flinterdunne schilfers van parmigiano die zeer decoratief zijn.