Skip to content
Recepten

Rundstartaar op italiaanse wijze

4 personen

Rundstartaar op italiaanse wijze

Ingrediënten: 300 gr gehakte biefstuk, 2 rijpe tomaten, 1 bokaaltje pesto van basilicum, olijfolie extra vierge, 1 kleine knolselder, zelfgemaakte mayonaise, 1 stuk parmigiano reggiano, 2 limoenen, mosterd, fleur de sel, peper, olijfolie met peperoncino, een inox ring van 8 à 10 cm diameter en 5 cm hoog voor de opmaak. Pane carasau.

Werkwijze: Schrik de tomaten 10 seconden in kokend water, pel ze en snijd ze in brunoise (kleine blokjes).

Schilfer de parmigiano in flinterdunne schijfjes. Maak zelf mayonaise. Rasp een handvol knolselder per persoon en besprenkel ze met het sap van de limoenen om verkleuring tegen te gaan.

Doe het vlees in een kom en meng er volgende ingrediënten naar smaak onder: mosterd, fleur de sel, olijfolie extra vierge en olio van peperoncino. Zet voorlopig in de koelkast.

Vermeng naar smaak de knolselder met de zelfgemaakte mayonaise en werk af met zwarte peper.

Dresseren: Leg in elk plat bord een inox ring in het midden (of je maakt elk bord om beurt als je maar 1 ring hebt).

Duw er onderaan een laagje knolseldersla in. Daarop de tartaar goed aanduwen. Smeer op de tartaar een laagje pesto van basilicum en daarop de brunoise van tomaatjes. Werk bovenaan af met de flinterdunne schilfers parmigiano.

Net voor het opdienen verwijder je de inox ring. De italiaanse tartaar in laagjes is klaar. Serveer er een stuk pane carasau bij, het flinterdunne brood uit Sardinië.

 

Wijntip: Rubrum Le Vigne di Franca Marche

DSC1150 scaled