Skip to content
Recepten

Spaghetti met witlof, varkensworst en krokantje van parmesan.

4 personen

Spaghetti met witlof, varkensworst en krokantje van parmesan.

Ingrediënten: 500 gr spaghetti, 400 gr chipolataworst of verse salsiccia, 4 stronken witlof, 200 gr parmigiano reggiano, olijfolie extra vierge, verse peterselie.

Werkwijze: Duw het vlees uit de chipolataworst en snijd het vlees in ringen. Snijd het witlof overlangs in “julienne” en stoof ze aan in olijfolie extra vierge. Blus met een glas water en kruid met zwarte peper en zout. Laat op een zacht vuur garen. Ondertussen rasp je de parmigiano, plaats je een tefalpan op het vuur en leg je met behulp van een eetlepel “hoopjes” gemalen parmigiano in de hete tefalpan.

Door de warmte gaan de hoopjes gemalen parmigiano smelten: druk ze wat aan met behulp van een paletmes en draai ze om zodat ze ook aan de keerzijde bakken en een goudgeel kleurtje krijgen. Leg ze op een keukenpapier om af te koelen. Nu lijken ze op “brugse kletskoppen”.

Hak de peterselie fijn en kook de spaghetti beetgaar. Nu mag je ook de stukjes worst bakken in olijfolie, in een grote brede pan. Eens klaar mag je er het gebakken witlof aan toevoegen. Zet het vuur zacht. Als de spaghetti beetgaar is, giet ze af en voeg ze toe aan de pan met worst en witlof samen met wat kookvocht. Breek enkele parmesan-koekjes en meng de stukjes onder de pasta in de pan.

Verdeel de pasta over de borden, versier met de fijngehakte peterselie en nog wat krokantjes van Parmigiano Reggiano.

Wijntip: Passocalcara Rosso DOC Riserva van het wijnhuis Musita