Skip to content
Recepten

Soepje van aardappel met truffel, coppa en terrine van ganzelever.

4 personen

Soepje van aardappel met truffel, coppa en terrine van ganzelever.

Ingrediënten: 1 stronk wit van prei, 4 aardappelen, 1 ui, 6 dl kalfsbouillon, 100 gr terrine van foie gras, 4 kleine eieren, 2 dl room, tartufata 90 gr van Savini Tartufi, 1 stukje coppa, fileermes, olijfolie extra vierge.

Werkwijze: Snipper het wit van de prei fijn alsook de ajuin. Stoof beiden aan in olijfolie. Kruid met peper en zout, snijd de aardappelen in kleine stukjes en voeg ze toe aan de groenten in de pot. Na een paar minuten blussen met de kalfsbouillon. Laat koken op een zacht vuur tot de aardappelen gaar zijn. Ondertussen snijd je met een fileermes fijne sneetjes van de coppa (bij pasta e basta verkrijgbaar maar niet in de webshop). Zet de oven op 100° en droog de sneetjes coppa gedurende een uur. Mix de soep. Ze moet een dikke structuur hebben.

Pocheer de eieren in een grote pot met veel kokend water en een beetje azijn, door constant met een spatel te bewegen door het water.

Je kunt de eitjes ook garen op lage temperatuur in de stoomoven ( 1,5 u op 65°).

Serveer de gepocheerde eieren in een diep bord. 1 per bord. Naast het eitje leg je drie stukjes (dobbelsteentjes) van de terrine van ganzelever.

Vermeng ondertussen een eetlepel tartufata met de room.

Verdeel de soep over de 4 soepborden zodat het eitje en de terrine niet meer te zien zijn.

Nappeer in spiraalvorm een streepje room met de tartufata over de soep.

Werk af met schijfjes gedroogde coppa.