Linguine inktvis met verse grijze garnalen
Ingrediënten: 250 gr linguine inktvis, 1 kg verse garnalen om uit te doen, 1 bokaaltje tomatensaus van Tudia (salsa pelata), 2 dl room
Werkwijze:
Kook de pasta beetgaar en spoel ze af onder koud water.
Doe de pasta in een kom en meng er een klein beetje olijfolie onder zodat ze mooi blinkt.
Pel de garnalen en houd ze in de frigo tot net voor het dresseren.
Klop de room lichtjes op met een beetje zout, moet nog dikvloeibaar zijn…
Voor het dresseren van de pasta neem je een vleesvork met twee tandjes,door een draaibeweging in de kom pasta te maken,bekom je een mooi gedraaid nestje pasta.
Dresseer dat nestje pasta in het midden van een bord.
Neem een handvol verse garnalen en strooi die over de pasta.
Nappeer met een enkele “streepjes” koude tomatensaus en enkele “streepjes” licht opgeklopte room.
Versieren kan altijd met iets “groen”: peterselie,kervel,bieslook, basilicum
Dit is een heerlijk koud pastagerecht voor warme dagen…
Wijntip: Soave Vigne di Sande DOC Veneto