Foodbox pasta truffel met witte wijn
€74,20
Voor 2 à 3 personen
Ingrediënten in de foodbox: 1 pakje tagliolini met eieren 250 gr van Morelli, 1 crème van parmigiano met truffel 180 gr van Savini Tartufi, 1 verse zomertruffel van ongeveer 25 gr, 1 fles witte wijn Soave Classico Veneto 75 cl (niet die op de foto!)
Ingrediënten om zelf voor te zorgen: 120 ml kippen-of groentenbouillon.
Werkwijze: Warm de crème van parmigiano met truffel op in de bouillon, in een brede pan.
Klop goed zodat het een mooie gladde saus wordt. Warm op tot onder het kookpunt.
Ondertussen kook je de pasta beetgaar in een pot met veel water en wat zout.
Giet de pasta af en vermeng ze onder de saus in de brede pan.
Verdeel over de borden en rasp er de verse zwarte truffel over met behulp van een kaasrasp.
Zwarte truffel mag je raspen met een kaasrasp, witte truffel enkel schaven met de truffelschaaf.
Serveer er de gekoelde witte wijn Vermentino Toscano bij van het wijnhuis Antonio Camillo uit de Maremma, Zuid-Toscane!
Buon appetito!