Pasta truffel puur natuur
Ingrediënten: 250 gr tagliolini ei van Antico Pastificio Morelli, verse boter, olijfolie extra vierge, een verse rijpe truffel-5 à 10 gram per persoon-, vers geraspte parmigiano reggiano.
Werkwijze: Laat in een grote diepe pan met olijfolie een stuk goeie boter smelten. Schaaf met behulp van een truffelschaaf de helft van de truffel in de pan. Peper en zout toevoegen en op een laag vuurtje de truffel smaak laten geven aan de boter.
Kook intussen de tagliolini beetgaar. Voeg dan de pasta met wat kookvocht toe aan de pan met de olijfolie, boter en truffel.
Alles goed vermengen, er de geraspte parmigiano aan toevoegen en de pasta verdelen over 4 borden.
Bedien uw gasten en schaaf op het laatste moment voor de ogen van uw gasten de rest van de truffel over de borden.
Wijntip: wit: Polvanera Bianco (orange wine) IGT Puglia BIO