Bloemkoolsoep met verse truffel
Ingrediënten: een halve kleine bloemkool, 2 aardappelen, 2 teentjes look, olijfolie extra vierge, 1,5 liter kippebouillon, 100 ml truffeljus, beetje room, 1 verse truffel, chips met truffel voor de garnituur.
Werkwijze: Snijd de bloemkoolroosjes en aardappel in kleine stukjes. Hak de look fijn en stoof die aan in de olijfolie in een diepe pot.
Voeg de bloemkool en aardappel toe en laat 5 minuten meestoven.
Blus alles met de anderhalve liter kippebouillon en laat een half uur koken.
Voeg dan 100 ml truffeljus toe en mix de soep heel fijn.
Werk af met wat room en kruid met peper en fleur de sel.
Verdeel de soep in borden en schaaf er 3 gram verse truffel per persoon over.
Met een truffelschaaf kun je heel fijn schilferen.
Raspen met een kaasrasp kan ook.
Je kunt er als versiering ook nog enkele chips met truffel op leggen.
Dit soepje kan je ook als aperitiefhapje geven. Dan is 1 gram truffel per persoon voldoende.
Tip: De truffeljus van Savini Tartufi is een blik van 400ml. Je kunt de jus die je niet nodig hebt invriezen. Dat kun je doen in diepvrieszakjes om ijsblokjes mee te maken.