Trapani in het NW van Sicilië ( volgens vele mensen niet de moeite om er te stoppen ) heeft ons verrast.

De plaatselijke bevolking spreekt er van hun " sindaco DOP ", hun super-burgemeester die ervoor gezorgd heeft dat Trapani niet meer de "vuile" stad is en er bovendien heel wat toffe bars, restaurants en winkels bijgekregen heeft.

Wij startten met een boottocht naar Favignana, het eilandje tegenover Trapani, op 20 min afstand met de boot ( Usticalines ). Je betaalt voor 4 personen ongeveer 72 euro voor een heen- en terugrit met de "vliegboot".'s Morgens kun je vertrekken om 9.20u en 10.45 u en 's avonds kun je terugkeren om 17u, 18u en de laatste boot om 20.20u.

Op Favignana is het aangeraden om de fiets te nemen, na een rit van ongeveer 25 km heb je het eilandje rondgereden. Wij huurden een fiets voor 5 euro per persoon.

Natuur staat centraal op Favignana, je houdt halt aan prachtige kreekjes en oude steengroeves.

Eens terug in Trapani vonden we er een toffe bar om te aperitieven: Divino Rosso, uitgebaat door Francesco, in de Via Garibaldi nr 43. Francesco maakt heerlijke cocktails!

Wij dronken er de cocktail " Verdino ", op basis van cointreau-gin-appelsap-citroensap-suikersiroop en verse basilicum! De bar is nieuw in de Via Garibaldi en  's avonds komen er muzikanten hun "act" doen. Wij maakten een avondje "djembe" mee!

Francesco beloofde ons dat ze snel zouden open zijn van 's morgens vroeg om ook heerlijke uitgebreide ontbijten te maken...iets anders dan de zoete koekjes met een cappuccino als colazione!