Stel je verblijft deze zomer in Toscane en je hebt zin in een verwendagje aan het strand. Wel dan moet je beslist Forte dei Marmi aandoen.

Forte dei Marmi is een gerenommeerde badplaats op een 20-tal minuten van Pisa. Langs de kuststrook vind je er uitgebate “strandpaviljoenen” met elk een eigen naam (zoals de cabineverhuur bij ons aan de kust). Er is zelfs privé-parking voor de wagen voorzien.

Je gaat er binnen langs het zwembad, passeert het restaurant met bar en dan kom je op het strand. Er is een ruime keuze aan zetels, stoelen en badhanddoeken en je krijgt er je eigen stukje strand toebedeeld.

Daarnaast beschik je over een cabine voor jou en je familie en kunnen de kinderen er zwemmen onder toezicht van een redder.

Dat alles heeft natuurlijk een prijskaartje: ingang voor 2 personen voor 1 dag kost 80 EUR. Wie meer dan 1 dag van het strand wil genieten krijgt wel wat korting. Eten (zeer lekker) en drinken (niet duur) zijn niet in de prijs inbegrepen. De toegang is beperkt, reserveren via mail is dus aan te raden.

Wijzelf zijn bij Martino van La Bonaccia geweest en het was er zalig! Doe hem maar de groeten van ons als je gaat…