La Famiglia Ardagna

Toen we uitgenodigd waren door de familie Ardagna om te gaan tafelen in het hartje van Sicilië, nl te Salemi, hebben we onze ogen uitgekeken!

Vooreerst had Mimo Ardagna zijn eigen nieuwe Musita-wijn mee, zodat de uitbater van het restaurant Ardigna ook kon kennismaken met de heerlijke wijn.

Het restaurant ligt echt "in the middle of nowhere", maar het is de moeite waard.

Voor een prijs die we niet zeker weten, maar wel kunnen vermoeden ( 30 euro per persoon) kregen we maar liefst 26 bordjes antipasti ( voor 7 personen), zowel koud als warm: gaande van gegrilde groentjes, divers bruschette, over melanzane alla parmigiana, naar slakjes in tomatensaus.

Toen we dachten dat dit het einde was van dat "authentiek siciliaans tafelen", kwamen twee grote schotels op tafel met ravioli als "primo piatto", de ene gevuld met ricotta en spinazie, de ander met porcini en een roomsausje.

We vroegen de gastheer naar een koffie, maar die wou eerst absoluut het volgend gerecht brengen: il secondo piatto!

Dit hadden we nooit eerder gezien, houten stokken met heel fijn geroosterd kalfsvlees errond. Heerlijk.

Het einde van la cena kwam in zicht, een grote glazen bokaal met veel water en... kersen.

Toen we dachten dat we nu wel aan de koffie waren hadden we het fout, er kwam nog een "torta al limone", waar we allen een heel klein stukje van aten.

We keerden voldaan terug langs vele kronkelwegjes naar ons pension te Selinunte, bij onze vriend Salvatore die zeker dit adres ook eens zal aandoen.

Dus voor wie reist naar Sicilië: dit moet je meegemaakt hebben.