Tijdens onze reis in Sicilië wilden we de prachtige oude stad Ragusa Ibla aandoen.


Ragusa Ibla is gelegen tussen Gela en Siracusa, ligt in het binnenland op een hoogte van 497m.
De straatjes zijn er heel smal, met een klein autootje moet je zelfs soms de zijspiegels inklappen om te kunnen draaien in een volgende straat.
Het stadje bezit 16 kerkjes en een duomo en heeft er een pracht van een hotel dat zich bevindt in een palazzo gebouwd in 800.

 

Locanda Don Serafino is een viersterrenhotel dat arrangementen organiseert.
Wij genoten er van het pakket “ Speciale Fuga d’Amore Gourmet” aan 135€ per persoon.
Daarvoor kregen we een nacht in een standaard “ matrimoniale “ met heerlijk ontbijt, een degustatiemenu in hun restaurant met 1 michelinster en een fles Metodo Classico Spumante uit Sicilië op de kamer.

 

Het restaurant Don Serafino bevindt zich op wandelafstand van het hotel en de degustatiemenu blijft een verrassing; je kunt wel kiezen tussen vlees- of vismenu.
Je kunt pas inchecken in het hotel vanaf 15 u, maar het hotel heeft wel een privé-strand in Marina di Ragusa, ongeveer op 20 km van Ragusa. Als je in het hotel verblijft kun je voor 10 euro per persoon een ligzetel, parasol en badhanddoek gebruiken. En, je kunt er heerlijk lunchen op het strand. De moeite waard om wat later in te checken!


Het hotel biedt ook een eindejaarsarrangement aan: 2 overnachtingen met ontbijt, een degustatiemenu op oudejaar en een lunch op nieuwjaarsdag met een fles champagne en een fles rode wijn krijg je voor 349 € per persoon ( 398 € per persoon in een junior suite ).