Skip to content
Recepten

Pizza margherita

4 personen

Pizza margherita

Ingrediënten: 1 kg bloem type 00, een halve liter lauw water, 2 gram gist, 50 ml olijfolie, kleine eetlepel zout, klein beetje suiker, een eetlepel griesmeel.

Werkwijze: Stort de bloem uit als een bergje, maak er een kuiltje in en doe er beetje bij beetje  lauw water bij ( al vermengd met het gist!).

Maak uw deeg door de bloem met het water te vermengen. Tussenin doe je wat olijfolie bij en het zout. (zout mag niet rechtstreeks in contact komen met gist). Kneed verder tot alle water verbruikt is, strooi er wat suiker en griesmeel over en herkneed.

Versprenkel er de laatste druppels olijfolie over, kneed en laat de bol rusten onder een handdoek voor minstens een uur op kamertemperatuur.

Wanneer je ziet dat het deeg goed gerezen is, snijd je ze in 4 stukken en maak je van elke kleine bol een pizzabodem.

Insmeren met de tomatensaus uit Sicilië (salsa in botiglia of sala pelata) of de passata uit Calabrië.

Beleg met kleine stukjes mozzarella en steek de bodem enkele minuten in de oven op minstens 300°.

Nappeer met enkele blaadjes verse basilicum. Je pizza margherita is klaar!

Wijntip: Chianti riserva Bio va het wijnhuis Podere Spazzavento