Aardappelsalade met truffelmayonaise en verse zomertruffel

Koop aardappelen die niet zoet zijn en kook ze gaar zoals een klassieke “gekookte aardappel”.Snijd de gekookte aardappelen in partjes en leg die naast elkaar op een grote schaal. Maak een klassieke mayonaise maar gebruik “mosterd met zwarte truffel” in plaats van gewone mosterd.Eens klaar heeft uw mayonaise nu al een lichte smaak van truffel. Vermeng een beetje room onder de mayonaise zoadat die wat smeuïg wordt en gemakkelijk genappeerd kan worden over de gekookte aardappelen. Versier de hele schotel met vers geschaafde of geraspte truffel.

Omelet met verse zomertruffel

Zet een brede pan op het vuur met boter en olijfolie die samen opwarmen. Schaaf de helft van een verse truffel in de boter-olijfolie en laat zachtjes meegaren in de pan. Klop 3 eieren los in een bord,doe er wat peper van de molen en fleur de sel bij en giet het eiermengsel in de pan.Bak de omelet.Als die bijna klaar is schaaf je er de rest van de truffel over. Leg de omelet op een groot plat bord en rol die op. Verpak de omelet in cellofaan en laat afkoelen in de frigo. Na een paar uur kun je de rol omelet mooi in reepjes snijden. Stokje in elk reepje en uw aperitiefhapje is klaar.

Pecorino siciliano met lonzino di fico

Lonzino di fico is een rolletje van gedroogde vijgen, fijngehakte amandelnootjes, anijsbolletjes en rum. Zeer lekker als garnituur bij de kaasschotel! Hier maken we een spietje van siciliaanse schapenkaas met een schijfje lonzino van vijgen.