Haroupo Ergospasio

In “Elounda” in Kretahet - het  dorpje waar de filmreeks “who pays the ferryman” gedraaid werd - was er destijds een fabriekje waar “carob” vruchten verwerkt werden tot een pasta om er nadien een soort chocolade mee te maken. Dit jaar, na 20 jaar actief te zijn, werd het fabriekje omgebouwd tot typisch Grieks eethuisje met een prachtig terras.

Bij de aanvang van de maaltijd krijgt iedereen een tasje soep, omdat dit steeds de gewoonte was in de tijd van het fabriekje. Het draaide van november tot maart van 6u ’s morgens tot 22u ‘s avonds en de arbeiders kregen een paar keer per dag rond een tas soep. Dit ritueel willen de uitbaters Kosta en Dimitri dus aanhouden.

Je kunt er tafelen zoals in Spanjeje bestelt een aantal “starters” (=tapas) en geniet er van de specialiteiten als tzaziki, balletjes in tomatensaus, dolma’s (in koolbladen ipv wijnbladen) met een citroensausje, chips van courgettechampignons in saffraansaus, sardientjes in wijnbladen, moussaka en nog veel meer!

Kortom je eet er je buikje rond met een goeie fles wijn erbij met twee personen voor 50 euro! Doe ze daar maar de groetjes van ons als je er ooit terechtkomt…