Nodig:

2 kreeften van 450 gr voor 4 personen, 2 teentjes look, 2 stammen van broccoli , een half bosje platte peterselie, olijfolie extra vergine, 300 gr spaghetti Morelli.

Werkwijze:

Vraag aan de vishandelaar om de kreeften 2 minuutjes minder lang te koken dan normaal voor "kreeft bell-vue".

Haal het kreeftenvlees uit de kreeft en snijd het kreeftenvlees in kleine stukjes.

Schil de stammen van de broccoli en snijd ze in brunoise, dobbelsteentjes van 3 mm op 3 mm.

Fruit de gesneden teentjes look aan in een brede grote pan met Siciliaanse olijfolie extra vergine en voeg er de brunoise van de broccoli aan toe.

Was ondertussen de platte peterselie en snij ze ook fijn.

Kook de spaghetti van Morelli  8 minuten, giet af en houd ze warm in de pot met een geutje olijfolie erover.

Voeg het gesneden kreeftenvlees toe aan de pan met look en broccoli-brunoise.

Meng er de gekookte spaghetti en de platte peterselie onder. Kruidspaghetti kreeft met broccoli en look met zwarte peper.

Werk af met nog een goeie scheut olijfolie extra vergine en serveer!