gebakken scampi op een bedje van druiven en sapa

Een heel gemakkelijk en heerlijk aperitiefhapje in een glaasje

Ingrediënten:

2 scampi’s per persoon, 4 druiven zonder pit per persoon, olijfolie extra vergine Fattoria Scirinda Sicilië, kruiden preparato spaghettata mezzanotte van La Novella, fleur de sel natuur van Flor de Sal, Sapa, de nectar van druiven van Dolce Marche.

Werkwijze:

Pel de scampi’s, snijd ze overlangs in twee waar het darmkanaal loopt, haal het darmkanaal weg en marineer de halve scampi’s in de olijfolie vermengd met de italiaanse kruiden en fleur de sel gedurende een tweetal uren in de frigo.

Snijd de druiven in brunoise ( kleine blokjes ), bewerk ze wat met citroensap om verkleuring tegen te gaan of wikkel de brunoise in plastic folie tot we dresseren.

Bak de scampi’s krokant en serveer in een glaasje als volgt:

Eerst een paar lepeltjes brunoise van druif, daarop 4 halve krokant gebakken scampi’s en overgiet het geheel met een goeie scheut Sapa, een nectar van druiven ( lijkt op balsamico van kleur maar is niet zuur ). Geef er een vorkje of lepeltje bij.