Als we de twee bekendste hypes in de aperitiefwereld van dit jaar - gin & vermouth - samenbrengen, dan vormen ze samen met Campari de basis voor de alombekende cocktail NEGRONI. Deze cocktail werd uitgevonden in 1919.

Recept: meng 1/3 gin, 1/3 rode vermouth en 1/3 campari met ijsblokjes in een glas. Roer gedurende een minuut om de cocktail wat te verwateren. Serveer de cocktail met zeste van sinaasappel. (Thanks to Jeroen, Bartender Bar Apereau!)

In de jaren ’60 creëerde de bartender Mirko Stocchetto in de Bar Basso in Milaan per ongeluk een lichtere versie van de Negroni, namelijk de Negroni Sbagliato (verkeerdelijke negroni).

Per ongeluk nam hij een fles Prosecco Brut vast in plaats van de fles gin. Wanneer hij de fout bemerkt, is de klant al van de ‘nieuwe’ cocktail aan het drinken. Zo werd de “Negroni Sbagliato” geboren: 1/3 rode vermouth, 1/3 campari en 1/3 prosecco brut.