Nodig voor 4 personen: 1 vers eitje per persoon, 150 gr verse oesterzwammen, 150 gr verse shitake, fleur de sel met gedroogde champignons of met rozenblaadjes en sechuanpeper, 1 bokaaltje crème van parmesan met truffel Savini Tartufi, salatini-koekjes met truffel, fijne olijfolie extra vergine, verse zwarte truffel, truffelschaaf.

Werkwijze:

Schik de eitjes op een schaal met gaatjes van je stoomoven.

Stel de oven in : 1u 30 minuten op 65 graden.

Als je geen stoomoven hebt kun je de eitjes pocheren.

Ondertussen snijd je de oesterzwammen in reepjes en de shitake in twee.

Bak de champignons in olijfolie extra vergine, bijvoorbeeld Siciliaanse olijfolie van Fattoria Scirinda of de olio casa Anfosso uit Ligurië.

Warm de crème van parmesan met truffel op in een beetje bouillon.

Verwarm je borden.

Doe een lepel saus op de bodem van het bord.

Pel het bovenste stukje van de eitjes en giet het eitje uit op de saus.

Kruid met peper en fleur de sel.

Schik de gebakken champignons erover, verbrokkel een salatini-koekje erover en schaaf er rijkelijk verse zwarte truffel over.

Werk af met een paar druppeltjes saus.gerecht eitje met truffel

Buonissimo è!eitje laag gegaard met zwarte truffel