Veel van onze klanten vragen naar adresjes in Sicilië. We maken u graag wegwijs.

Voordelig via www.brusselsairlines.be

Als je naar Sicilië wil reizen, vlieg je ofwel naar Palermo ofwel naar Catania. Voor beide bestemmingen kun je nu vliegen met Brussels Airlines wat een flink pak goedkoper is. Je huurt best een wagen want het openbaar vervoer in Sicilië laat te wensen over.

Drie interessante adresjes

- Agriturismo van Agata van Tudia:

Om het Oosten van Sicilië en het binnenland te bezoeken (Piazza Armerina, Enna Taormina, de Etna, Catania...) raden we het agriturismo van Agata van TUDIA aan. Dit bedrijfje maakt de fantastische tomatensauzen.

Tudia is gelegen halverwege de autosnelweg Palermo-Catania afrit Resutano naar Tudia. Aan wegwijzers naar de Agriturismo Tudia in collina geen gebrek.

Aan te raden is half pension: 62 EUR per persoon buiten seizoen en 73 EUR per persoon tussen 1/7 en 14/9.

Agata maakt een avondeten klaar (la cena) om u tegen te zeggen. Het water komt me opnieuw in de mond. Ze hebben 5 prachtige kamers, een zwembad en... muggen.
We zitten in het binnenland!

Meer info op www.tudiaziendagricola.it.

Vergeet zeker niet onze groetjes te doen!


- Agriturismo (B&B) Maragani Beach:

Wil je het zuidwesten bezoeken (Agrigento, Sciacca, Ribera, Mazara, Marsala...) of zelfs Trapani en Palermo dan is de agriturismo (bed + breakfast) Maragani Beach een aanrader.

Dit prachtig gerestaureerd domein van Giuseppe en zijn familie zorgt ook voor een lekkere olijfolie: de Fattoria Scirinda olijfolie van de 3 soorten olijfjes. Het is makkelijk te vinden en gelegen aan zee: Capo San Marco, een baai dichtbij de stad Sciacca in de provincie Agrigento.

Je betaalt 130 euro per nacht met ontbijt voor twee personen!

Info en reservatie op www.maraganibeach.com.

Het is een heel vriendelijke familie en doe ze maar de groetjes!


- Bij de familie Santangelo in Selinunte:

Ongeveer 35 km van Maragani beach ligt Selinunte, een vissersdorpje dat heel bekend staat om zijn archeologisch park. 's Morgens wordt de vis er nog per opbod verkocht.

Er is één koffiebar Bar Tabac uitgebaat door een oud mevrouwtje met haar twee zonen waar heerlijke ontbijtkoeken te krijgen zijn. Juist om de hoek is een klein straatje bergop en het eerste zijstraatje links daarvan brengt je naar een mooi hoekappartementje gelegen aan de haven en het standbeeld van Pater Pio.

De familie Santangelo Filippo en zijn vrouw Piera verhuurt het onderste appartement voor maximum 4 personen aan 20 EUR per dag per persoon. Filippo is dokter in het ziekenhuis van Castelvetrano (toffe winkelstad) en spreekt een mondje Frans.

Voor reservatie: bel gerust met de groetjes van Sabine van Pasta e Basta uit België naar het gsmnummer van Filippo: 00 39 3683752853 of naar het huisnummer: 00 39 0924907393.