Ingrediënten: 60 gr gehakte biefstuk per persoon, 2 gemarineerde Roma-tomaten pomodoraccio per persoon, 1 soeplepel pesto genovese anfosso per persoon, olijfolie extra vergine Podere Spazzavento Toscane, 1 knolselder, 1 stuk parmigiano reggiano, zelfgemaakte mayonaise, 1 limoen, mosterd, fleur de sel, peper, salsa di peperoncino piccante en een inox “ring” van 8 à 10 cm diameter en 5 cm hoog voor de opmaak.

Werkwijze: Snijd de Roma-tomaten in kleine stukjes, schilfer de parmigiano in flinterdunne schijfjes, maak zelf mayonaise, rasp een deel van de knolselder in fijne reepjes en besprenkel ze met het sap van de limoen om verkleuring tegen te gaan.

Doe het vlees in een kom en meng er volgende ingrediënten naar smaak onder: mosterd, fleur de sel, gemalen peper, olijfolie extra vergine en salsa di peperoncino piccante. Zet voorlopig in de koelkast.

Vermeng naar smaak de knolselder met de mayonaise en werk af met gemalen zwarte peper.

Dresseer als volgt:

Leg in elk plat bord een inox ring in het midden ( of je maakt elk bord om beurt als je maar 1 ring hebt ). Duw er onderaan een laagje knolseldersla in. Daarop de tartaar goed aanduwen.Smeer op de tartaar een laagje pesto genovese en dresseer daarop de tomaatjes. Werk bovenaan af met de schilfers parmigiano zodat de tomaatjes niet meer te zien zijn. Net voor het opdienen verwijder je de inox ring. De italiaanse tartaar in laagjes is klaar. Serveer er grissini bij. Buon appetito!