Stel een Aflopende Directie in

11-20 of 120

gebakken scampi op een bedje van druiven en sapa

Een heel gemakkelijk en heerlijk aperitiefhapje in een glaasje

Ingrediënten:

2 scampi’s per persoon, 4 druiven zonder pit per persoon, olijfolie extra vergine Fattoria Scirinda Sicilië, kruiden preparato spaghettata mezzanotte van La Novella, fleur de sel natuur van Flor de Sal, Sapa, de nectar van druiven van Dolce Marche.

Werkwijze:

Pel de scampi’s, snijd ze overlangs in twee waar het darmkanaal loopt, haal het darmkanaal weg en marineer de halve scampi’s in de olijfolie vermengd met de italiaanse kruiden en fleur de sel gedurende een tweetal uren in de frigo.

Snijd de druiven in brunoise ( kleine blokjes ), bewerk ze wat met citroensap om verkleuring tegen te gaan of wikkel de brunoise in plastic folie tot we dresseren.

Bak de scampi’s krokant en serveer in een glaasje als volgt:

Eerst een paar lepeltjes brunoise van druif, daarop 4 halve krokant gebakken scampi’s en overgiet het geheel met een goeie scheut Sapa, een nectar van druiven ( lijkt op balsamico van kleur maar is niet zuur ). Geef er een vorkje of lepeltje bij.

Geplaatst in recepten door Sabine Demuelenaere

 

Olijfolie extra vergine Casa Anfosso
250 gr oesterzwammen
Een glas witte wijn van Musita
Kippenbouillon
Peper en zout


Werkwijze:


Doe de gehakte biefstuk in een schaal, vermeng met peper, zout, olijfolie en een eitje.
Draai er balletjes van en bak ze in olijfolie extra vergine.


Voor de risotto:
Bak de rijst in olijfolie extra vergine, blus met een glaasje witte wijn en doe er dan beetje bij beetje gedurende 20 minuten kippenbouillon bij.


Ondertussen snijd je de oesterzwammen in reepjes en bak je ze in olijfolie extra vergine.
Wanneer de risotto klaar is meng je er er crema di rucola onder alsook de gebakken oesterzwamreepjes en een beetje met de hand gemalen parmigiano.


Dresseer op een bord 3 quenelles risotto, bestrooi met versgemalen parmigiano en leg de gebakken balletjes ( polpette ) ertussen.

Geplaatst in recepten door Pieter Van Hulle

het strand van Forte dei Marmila casa del fortela casa del fortela casa del forteLa casa del Forte, B&B in Forte dei Marmi Toscane


Francesca heeft een pracht van een villa in een rustige straat in Forte dei Marmi en op 5 minuten van het strand. Je boekt je vlucht naar Pisa en na een half uurtje rijden ben je in Forte dei Marmi, hèt Knokke van Italië.

 

Francesca heeft 4 kamers: de grote “sweet” waar je met 3 kunt overnachten en genieten van een prachtig privé-terras, de middelgrote kamer “giardino” met een klein terras en badkamer met bubbelbad. De bovenste kamer is de “apuane”, dichtbij het dakterras met jacuzzi. En dan is er nog de kleine kamer “petit” met twee eenpersoonsbedden en badkamer met douche. Dit is de koelste kamer. De prijzen van de kamers variëren van 100€ ( petit ) tot 250€ ( sweet ) per nacht, ontbijt inbegrepen. Het ontbijt wordt geserveerd op het overdekt terras en is heerlijk: verse croissants, toasts, taart, fruit, boter, confituur, vers vruchtensap, yoghurt, elke dag een andere fruitsla, koffie, cappuccino… er is gratis wifi en Francesca biedt ook fietsen aan in bruikleen. Nodig! Want in Forte rijdt iedereen met de fiets naar het strand, naar de markt, naar het restaurant, naar het centrum…om te shoppen tot middernacht! Kortom, the place to be in Italië!

 

 

 

 

LA CASA DEL FORTE
VIA F.CARRARA 176
55042 FORTE DEI MARMI (LU)
ITALIA
TEL.00393470562215


www.lacasadelforte.it
info@lacasadelforte.it

Geplaatst in triptips door Pieter Van Hulle

Werkwijze:

Stoom de mossels met witte wijn.Haal ze uit de schelp. Kook de linguine beetgaar. Fruit in een brede pan de gesneden lookteentjes aan in een goeie scheut extra vergine. Voeg er de mossels aan toe en 2 eetlepels per persoon van de arrabbiata-saus. Doe er dan een flink pak fijn gesneden platte peterselie bij en vermeng. Als laatste de pasta eronder mengen en verdelen over de borden. Versier met een tak platte peterselie.

Geplaatst in recepten door Sabine Demuelenaere

Aardappelsalade met truffelmayonaise en verse zomertruffel

Koop aardappelen die niet zoet zijn en kook ze gaar zoals een klassieke “gekookte aardappel”.Snijd de gekookte aardappelen in partjes en leg die naast elkaar op een grote schaal. Maak een klassieke mayonaise maar gebruik “mosterd met zwarte truffel” in plaats van gewone mosterd.Eens klaar heeft uw mayonaise nu al een lichte smaak van truffel. Vermeng een beetje room onder de mayonaise zoadat die wat smeuïg wordt en gemakkelijk genappeerd kan worden over de gekookte aardappelen. Versier de hele schotel met vers geschaafde of geraspte truffel.

Omelet met verse zomertruffel

Zet een brede pan op het vuur met boter en olijfolie die samen opwarmen. Schaaf de helft van een verse truffel in de boter-olijfolie en laat zachtjes meegaren in de pan. Klop 3 eieren los in een bord,doe er wat peper van de molen en fleur de sel bij en giet het eiermengsel in de pan.Bak de omelet.Als die bijna klaar is schaaf je er de rest van de truffel over. Leg de omelet op een groot plat bord en rol die op. Verpak de omelet in cellofaan en laat afkoelen in de frigo. Na een paar uur kun je de rol omelet mooi in reepjes snijden. Stokje in elk reepje en uw aperitiefhapje is klaar.

Pecorino siciliano met lonzino di fico

Lonzino di fico is een rolletje van gedroogde vijgen, fijngehakte amandelnootjes, anijsbolletjes en rum. Zeer lekker als garnituur bij de kaasschotel! Hier maken we een spietje van siciliaanse schapenkaas met een schijfje lonzino van vijgen.

Geplaatst in recepten door Sabine Demuelenaere

Toen we in Bordighera aan de plaatselijke apotheker een goed adresje vroegen om authentiek italiaans te eten, stuurde hij ons zelfs niet naar het romantisch oud stadsgedeelte, maar richting station. Links van het station bevindt zich “ Ristorante Regina Margherita “. De chef Alfio runt de zaak met zijn vrouw Patrizia en zoon Simone. Hij heeft al vele prijzen in de wacht gesleept en als je even met hem praat bevind je je na enkele minuten al in zijn keuken.Wij genoten er van gerookte foie gras ( zelf gerookt!) op een slaatje, osso buco alla liguria met ansjovis in de saus en als dessert ijs van olijfolie extra vergine op een heerlijk zandkoekje. De wijnen zijn zeer betaalbaar, en het was er zo lekker dat we de dag erna teruggingen!

Ristorante Regina Margherita/ Alfio Gadaldi

Piazza Eroi della Libertà 22

Bordighera ( gesloten op dinsdag en woensdagmiddag )

Tel/fax 00390184998180

paceti@libero.it  

Geplaatst in triptips door Sabine Demuelenaere

Dit soepje kan dienen als voorgerecht of als aperitiefsoepje in een klein tasje.

Snijd de bloemkool en de aardappel in kleine stukjes.

Hak de look fijn en stoof die aan de olijfolie extra vergine.

Voeg de bloemkool en aardappel toe en stoof even mee.

Blus het geheel met 2 liter kippebouillon en laat een half uur koken.

Voeg de jus van truffel toe en mix de soep heel fijn.

Werk de soep af met wat room en kruid met peper.

Verdeel de soep in borden of in kleine tasjes en schaaf er de verse truffel op.

Net voor het opdienen garneren met riso croccante currysmaak of peperoncinosmaak of zwarte pepersmaak.

Geplaatst in recepten door Sabine Demuelenaere

N’ENOTECA, een authenthiek italiaans restaurant in Puerto de  Mogan te Gran Canaria, uitgebaat door Alessandro Neno en Greta, een tof koppel afkomstig uit de Marche in Italië.

Ze koken authentiek italiaans en hebben heerlijke wijnen die je zelfs per glas kunt bestellen.

Een glaasje Franciacorta is er heel betaalbaar, 7 euro….een reden om eens geen prosecco te drinken!

We kregen als garnituur bij onze antipasti van hammen en pecorino een schijfje “lonzino di fico”

en beslisten al gauw dat dit het volgend nieuwe artikel in het gamma van Pasta e Basta wordt!

De pasta’s worden geserveerd in een pannetje met een bordje bij zodat je zelf kunt bedienen.

We proefden er de carbonara (zonder room uiteraard!) en de pasta funghi. Heerlijk echt italiaans zoals het hoort te zijn.

De tagliata van rundsvlees met aardappeltjes, grof zout en rozemarijn werd ook in een schattig pannetje opgediend, alweer met een bordje ernaast. Zo blijven de gerechten inderdaad mooi warm.

Als dessert proefden we van een zeer luchtige tiramisu gepresenteerd in een ouderwetse confituurpot.

Kortom een adresje om aan te doen als je op deze zonnige bestemming bent.

Als je er ooit terecht komt, doe ze de groetjes van ons!

N’enoteca Progetto Italiano

Urbanizacion Puerto de Mogan

Local 380/381

35140 Puerto de Mogan

Tel.0034928565357 OF 0034673347886

nenoteca@gmail.com

www.nenoteca.es

FOTO’S NENOTECA

 

Geplaatst in triptips door Sabine Demuelenaere

Hotel Le Grand Muveran in Ovronnaz

De trip met de wagen naar Italië kan best lang duren. Waarom eens geen tussenstop inplannenin een leuk Zwitsers hotel met een Italiaanse gastheer?

Brugge - Luxemburg - Strassbourg - Basel - Bern - Vevey - Martigny en dan richting Sion. Voor Sion sla je af in Riddes dan volg je Leytron tot in Ovronnaz 1350 m hoog.

Ovronnaz is vooral gekend voor zijn thermen. Je vindt er een buitenzwembad met warm water en kunt er terecht voor tal van lichaamsverwennerijen.

Het hotel “Le Grand Muveran” genoemd naar de berg biedt er een mooie kamer aan en een lekker ontbijt voor een betaalbare prijs.

Luca Boscardin en zijn gezin zwaaien de scepter in dit familiehotel. De keuken is voortreffelijk en liefhebbers van wijn en grappa komen hier zeker aan hun trekken. De wandeling naar “la Loutze” een gastenverblijf op 1750 brengt je in de zevende hemel.

Voor meer info www.hotelmuveran.ch info@hotelmuveran.ch

Geplaatst in triptips door Pieter Van Hulle

Op zoek naar een vliegtuigticket?

Surf naar www.flylc.com. Kies de luchthaven waar je wil vertrekken en je krijgt alle mogelijke verbindingen en luchtvaartmaatschappijen.

Wie een beetje zoekt vindt vast en zeker een mooie bestemming voor een spotprijs. Wij vonden er een heen- en terugvlucht Sardinië voor maar 115 euro per persoon.(2008)

Buona fortuna!

Geplaatst in triptips door Pieter Van Hulle
Stel een Aflopende Directie in

11-20 of 120