Maak het deeg alsof je pizzadeeg zou maken, zorg ervoor dat het zout niet rechtstreeks in contact komt met het gist.

Kneed hard en duw voortdurend met de kneukels van je vuisten.

Voeg op het einde van het kneedproces wat olijfolie extra vergine toe. Dit om een goudgele kleur te bekomen tijdens het bakken! 

Laat het deeg één uur rusten.

Neem een vierkante of rechthoekige plateau, vet die wat in met olijfolie en rol het deeg er helemaal in uit, eventueel met behulp van een deegrol.

Neem nu wat extra ingrediënten die je wil toevoegen aan je sfigliolata.

Bijvoorbeeld: pancetta, zwarte olijven ontpit, pecorinokaas in blokjes, origano, munt, stukjes droge worst, wat olijfolie.

Duw deze ingrediënten een beetje in het deeg. Maak een roulade van je deeg, en vouw de zijkanten toe!

Laat opnieuw 15 min. rusten.

Bak het deeg op 200 ° C tot het goudbruin is, zeker een 20-tal minuten.

Haal uit de oven, laat lauw worden, snijd er sneetjes van en je hebt een prima antipasto.