Kook de pasta beetgaar. Was de mosselen en maak ze klaar met wat fijngesneden selder en een geut witte wijn.

Stoof ondertussen in een brede pan (of wokpan) de fijngesneden ajuin en de look in een flinke scheut olijfolie extra vergine.

Doe er een lepel tapenade van peperoncino bij en haal de pan van het vuur.

Als de mosselen klaar zijn, haal je ze uit de schelp en voeg je ze toe aan de brede pan. Vermeng met ajuin, look en olie.

Giet de beetgare penne af en hou een beetje kookvocht over in de pot. Spoel de penne 2 seconden onder koud water.

Voeg ze samen met het kookvocht toe aan de brede pan en vermeng alles. Ook de fijngesneden platte peterselie.

Verdeel de penne met mosselen over 4 borden en garneer met de brunoise van tomaat!

Dit recept is een idee van Valerio, de “beach-boy” van de Golf-Club Is Arenas in Oristano, Sardinië!

Grazie mille, Valerio!