Duw het vlees uit de chipolataworst en snijd het vlees in ringen. Snijd het witlof in julienne en stoof ze aan in de helft olijfolie Anfosso en de helft boter.

Blus met een beetje water, een snuifje suiker, p&z en laat verder stoven op een zacht vuurtje.

Rasp de Parmigiano fijn, plaats een tefalpan op het warme vuur en leg met behulp van een eetlepel “hoopjes” gemalen Parmigiano in de pan.

Door de warmte gaan de hoopjes gemalen Parmigiano smelten, druk ze wat aan met behulp van een paletmes en draai ze om zodat ze ook aan de keerzijde bakken en een goudgeel kleurtje krijgen.

Neem ze met behulp van het paletmes uit de pan en laat ze afkoelen. Nu zien de koekjes eruit als “Brugse Kletskoppen”.

Hak de peterselie fijn en kook de tagliolini van Le Fraine gedurende 3 minuutjes beetgaar. Ondertussen bak je de schijfjes worst in een beetje olijfolie, voeg er het gestoofd witlof aan toe en houd samen warm op een zacht vuur.

Eens de pasta afgegoten en uitgelekt is, voeg je die toe aan de brede pan met worst en witlof.

Breek de Parmigiano-koekjes in stukjes en meng er een deel onder de pasta. Verdeel de pasta over de borden en versier met de fijngehakte peterselie en nog wat krokantjes van Parmigiano.

Buon appetito!

Wij aten deze pasta in “La Locanda dell’Amicone" in Peccioli, Toscane, en voelden ons genoodzaakt om dit heerlijke gerecht aan jullie door te geven!