Snijd de gedroogde porcini in kleine stukjes en laat ze weken in veel water.

Droog de sneetjes coppa 1 uur lang in de oven op 120° gedurende 1 uur.

Rasp de parmigiano-kaas en snijd de shitake fijn.

Haal de porcini na twintig minuten uit het water en leg ze te drogen op keukenpapier. Doe het vocht van de porcini in een pot, voeg wat peper en zout toe en laat inkoken tot 1/3.

Het vocht van de porcini en de groentebouillon vormen het kookvocht voor de bereiding van de risotto.

Bak de porcini krokant in olijfolie extra vergine (Sicilië).

Risotto
Nu kunnen we beginnen aan de risotto. Doe wat olijfolie in een brede pan en bak de risottorijst even aan. Als de rijst er glazig uitziet mag je blussen met witte wijn. Lichtjes laten inkoken en dan op een zacht vuurtje, beetje bij beetje het kookvocht toevoegen.

Na een twintigtal minuten is de risotto gaar. Als de rijst gaar is, voeg je de gebakken porcini, verse boter en fijngeraspte parmigiano toe.

De shitake heb je kort gebakken in een andere pan en gebruik je ter versiering.

Het bord dresseren
Leg in het midden van het bord een metalen ring, waarin je tot op halve hoogte de risotto legt. Vul aan tot boven met de shitake. Hef de metalen ring voorzichtig naar boven. Werk af met wat sneetjes gedroogde coppa.

Buon appetito!