Week de porcinichampignons in minstens 1 liter koud water gedurende 20 minuten.Haal de 8 blaadjes lasagne uit de verpakking, snijd elk blaadje in twee , zodat je 16 vierkante blaadjes bekomt.

Zet een pot water met zout aan de kook om de lasagneblaadje gedurende 1 minuut 1 per 1 te pocheren.

De geweekte champignons uitwringen en in een blender of thermomix doen om heel fijn te malen.Voor je de champignons fijnmaalt, een beetje van het champignonwater "inkoken" tot één derde. Dit ingekookt vocht heb je nodig om toe te voegen aan de champignons in de blender of thermomix.

Voeg eerst een klein beetje van die ingekookte champignonfonds toe, peper en zout en mix tot je een gladde dikke puree krijgt. Indien nodig herhalen met nog wat extra vocht.

Meng nu de puree van porcini met de mascarpone, zorg ervoor dat de porcini nog goed genoeg doorsmaken.Verdeel op elk vierkantje pasta een langwerpige streep puree en rol het blaadje dicht zodat je een canelloni bekomt. Neem een ovenschotel en wrijf die goed in met de extra vergine uit Sicilië, leg alle canelloni op een rijtje ( je kunt natuurlijk ook individuele schaaltjes maken), bedek met alu-folie en warm op in de oven 10 minuten op 180 graden.

Ondertussen open je een bokaal tomatencoulis uit Sicilië, doe die in een pot en kook 10 minuutjes in op zacht vuur. Dresseer 4 canelloni per persoon op een bord, nappeer met de ingekookte tomatencoulis (niet te veel!) en versier met wat vers geraspte parmigiano reggiano van 24 maand.

Als je met individuele schaaltjes werkt, eens de canelloni uit de oven komen, elk schaaltje napperen met de tomatencoulis en de geraspte parmigiano reggiano van 24 maand.