Stel een Aflopende Directie in

1-10 of 120

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Duo van carpaccio van rundsvlees: met parels van balsamico en met truffelparels.

Lees meer
Geplaatst in recepten door Sabine Demeulenaere

Spaghetti kreeft met look, brunoise van broccoli-stammen en platte peterselie.

Lees meer
Geplaatst in recepten door Sabine Demeulenaere

Een eitje gegaard op 65 graden in combinatie met oesterzwammen, shitake en verse zwarte truffel.

Lees meer
Geplaatst in recepten door Sabine Demeulenaere

Van je eigen olijfbomen de olijfjes inleggen!

Lees meer
Geplaatst in recepten door Sabine Demeulenaere

Als we de twee bekendste hypes in de aperitiefwereld van dit jaar - gin & vermouth - samenbrengen, dan vormen ze samen met Campari de basis voor de alombekende cocktail NEGRONI. Deze cocktail werd uitgevonden in 1919.

Recept: meng 1/3 gin, 1/3 rode vermouth en 1/3 campari met ijsblokjes in een glas. Roer gedurende een minuut om de cocktail wat te verwateren. Serveer de cocktail met zeste van sinaasappel. (Thanks to Jeroen, Bartender Bar Apereau!)

In de jaren ’60 creëerde de bartender Mirko Stocchetto in de Bar Basso in Milaan per ongeluk een lichtere versie van de Negroni, namelijk de Negroni Sbagliato (verkeerdelijke negroni).

Per ongeluk nam hij een fles Prosecco Brut vast in plaats van de fles gin. Wanneer hij de fout bemerkt, is de klant al van de ‘nieuwe’ cocktail aan het drinken. Zo werd de “Negroni Sbagliato” geboren: 1/3 rode vermouth, 1/3 campari en 1/3 prosecco brut.

Geplaatst in recepten door Thomas Coucke

SIROLO-TORRE DI PALME-LE MARCHE

In juni 2015 hebben we een aantal toekomstige leveranciers bezocht in de Marche en we delen graag met u twee adresjes!

We vlogen met Ryanair voor een klein prijsje naar Ancona en verbleven er op 30 min rijden van de luchthaven in de kuststad Sirolo.

In Sirolo, boven op een berg verbleven we in het hotel Monteconero, een oud klooster omgevormd tot driesterrenhotel met verzorgde grote kamers met zicht op zee, een zwembad, verzorgd ontbijt en een restaurant “ ristorante Merlin Cocai “ waar je ’s avonds echt geniet van een authetiek italiaanse “cena” voor een zeer betaalbare prijs!

HOTEL MONTECONERO

BADIA DI SAN PIETRO

VIA MONTECONERO 26

60020 SIROLO (AN)

www.hotelmonteconero.it

info@hotelmonteconero.it

TEL.00390719330592

Lees meer
Geplaatst in triptips door Sabine Demeulenaere

Snijd de ciabatta in sneden van 2 cm en bak ze aan beide kanten in siciliaanse olijfolie extra vergine, die zeer fruitig is van smaak.

Laat de ciabatta-sneetjes lauw worden en smeer er de crème van kippenlevertjes met truffel op. ( paté di fegato di pollo al tartufo nero).

Versier met vers geschaafde truffel!

Buonissimo....bij een Negroni of Negroni sbagliato ( zie nieuwsbrief sept-okt 2015 )!

Lees meer
Geplaatst in recepten door Sabine Demeulenaere

Martini of Vermouth met peschiole en truffel

Lees meer
Geplaatst in recepten door Sabine Demuelenaere

Rundstartaar met olijfolie extra vergine, knolselder, pesto genovese, halfgedroogde Roma-tomaten en Parmigiano Reggiano!

Lees meer
Geplaatst in recepten door Sabine Demuelenaere

il mercato centrale di firenze 3il mercato centrale di firenze 2il mercato centrale di firenze 1

IL MERCATO CENTRALE DI FIRENZE

Deze overdekte “markt” in Firenze  is open elke dag van 10 u tot 00.01 u.

Je kunt er shoppen en eten bij de artisanale producenten. Er zijn tafeltjes waar je de “ aan het kraam gekochte maaltijden “ kunt nuttigen zonder er extra voor te moeten betalen. Eens gezeten kun je wel een drankje bestellen aan de ober.

Je kunt je boodschappen thuis laten brengen ( plaatselijk natuurlijk! ) binnen de 3 uren met “green speedy”. Wifi is gratis.

Het is de moeite om naar het eerste verdiep te gaan want daar heeft onze truffelleverancier zijn shop: il tartufo di Luciano Savini

Ik geef je een voorsmaakje van wat je daar allemaal kunt bestellen:

Sandwich al tartufo, crostoni con tartufata, selezione di salumi ( lardo, salame, lonzino ) al tartufo, pecorino e caciotta ( kazen) al tartufo, tagliolini al tartufo fresco, risotto al tartufo fresco, uovo occhio di bue ( spiegelei ) al tartufo fresco , tartare di Fassona piemontese ( tartaar van rundsvlees ) al tartufo fresco, sushi di terra al tartufo nero, salsiccia e fagioli al tartufo….

Kortom de moeite om er eens langs te gaan als je in Toscane bent!

Bekijk hier de fotoreeks impressies uit Toscane

www.mercatocentrale.it

Geplaatst in triptips door Sabine Demuelenaere
Stel een Aflopende Directie in

1-10 of 120

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5